Deze week in de outfit of the week vertellen wij je alles over een hele grote trend die op dit moment speelt: VELVET. Omdat je het overal ziet, willen wij je op de hoogte brengen van deze elegante stof. Lees dus vooral verder! Velvet, je ziet het overal. Broeken, shirtjes, leggings en zelfs truien. Op het gebied van interieur is velvet ook weer helemaal hip and happening, maar daar gaan we ons niet op focussen vandaag. Onze focus ligt natuurlijk op kinderkleding! Maar wat is velvet nu eigenlijk? Velvet wordt ook wel fluweel genoemd. Het is een geweven stof, waarbij rechtopstaande pluizen, met de kettingdraden mee zijn geweven en afgesneden. Dit klinkt super ingewikkeld… en dat is het ook! Makkelijker gezegd: fluweel is een zachte en fijne, glanzende stof, die vroeger gebruikt werd voor kostbare kleding. Het was echt een stof voor de rijkere mensen. Dat is ook niet zo gek, want het ziet er super elegant en chique uit. Op dit moment is fluweel niet weg te denken uit het modebeeld en hebben wij daarom dus gekozen voor de velvet tuinbroek van Vingino. Dit statement stuk is echt voor de hippe en stoere meiden. De tuinbroek is aan de hengsels verstelbaar en is van maat 92 t/m 176 verkrijgbaar. Wees dus snel, voordat jouw maat op is! Deze stoere tuinbroek valt op heel veel verschillende manieren te combineren. Waar wij voor hebben gekozen is een wit met rode sweater van het kinderkledingmerk Nik&Nik voor eronder. Doe de hengsels van de tuinbroek niet om allebei de schouders, maar eentje. Dat geeft een nóg stoerdere look. En om de outfit nog iets speelser te maken zouden wij deze leuke bliksemtrui van Vingino vastknopen om de middel. De outfit wordt afgemaakt met een paar lakleren laarsjes van Nik&Nik waar je de pijpen van de tuinbroek in kan stoppen. Deze outfit kan uiteraard ook voor kerst gebruikt worden!