Kindervoetjes zijn vaak nog volop in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat kinderen en baby’s de juiste kinderschoenen aantrekken die goed passen bij hun voetje.  Vooral baby’s kunnen natuurlijk niet goed aangeven of hun schoentje goed past. Maar je kan heel eenvoudig de juiste schoenmaat voor je kindje meten. Hiervoor hoef je alleen maar de lengte van de voet op te meten. Deze lengte kan je vervolgens met een maattabel om zetten naar de schoenmaat. Meet wel regelmatig de voetjes van je kindje op, want kinderen groeien natuurlijk erg snel!

De eerste schoentjes: wanneer?

Wanneer je kleintje net is geboren zijn schoentjes nog niet nodig. Kleine baby’s kunnen natuurlijk nog niet lopen waardoor ze geen last van hun voetjes krijgen. Zodra je kleintje echter de eerste stapjes zet is het verstandig om op zoek te gaan naar goede schoentjes. Zo worden de voetjes van je kleintje goed beschermd. De schoentjes die je ze dan aantrekt, zijn heel licht en soepel. Eigenlijk zijn dit niet echt schoentjes, maar meer een soort slofjes voor de tere voetjes.

Welke schoenen trek ik ze aan?

Als je kindje wat groter is geworden en goed zelfstandig kan lopen, dan wordt het tijd voor echte kinderschoenen! Het is wel belangrijk om de goede maat uit te kiezen zodat de schoen niet knelt. Als materiaal raden wij in eerste instantie aan om te kiezen voor leren schoenen. Dit materiaal is stevig en ademt goed. Hierdoor krijgt je kindje minder snel last van zweetvoeten. Shoesme heeft erg leuke leren schoenen in onze webshop, dus neem snel een kijkje!

Stevigheid is belangrijk

Het is natuurlijk belangrijk dat schoenen je kindje een goede ondersteuning geven. Een paar dingen waarbij je op moet letten zijn bijvoorbeeld het hielstuk, de breedte, de wijdte en het voetbed. Het hielstuk wordt ook wel het contrefort genoemd. Dit is het stukje schoen dat achter de hiel zit. Deze moet goed stevig zijn zodat de schoen lang meegaat. Ook haalt je kindje de meeste balans uit dit stukje van de schoen. Als deze niet stevig genoeg is dan gaat je kindje scheeflopen. Dat is natuurlijk niet goed voor de houding van je kind! Ook is het voetbed van de schoen belangrijk. Een leren voetbed zorgt voor mee ondersteuning dan een stoffen.  Deze heeft vaak aan de binnenkant van de voet een verhoging zitten. Hierdoor wordt het voetje van je kind meer ondersteunt als deze belast wordt. De breedte en wijdte van een schoen zijn ook erg belangrijk. In de breedte moet de schoen natuurlijk goed aansluiten, maar zeker niet te strak zitten. Hierdoor kan de schoen beknellend aanvoelen en dat is niet prettig natuurlijk. Ook in de wijdte mag de schoen niet afknellen. Dit is vaak echter wat betere te controleren. Wanneer je de veters wat minder strak aantrekt zal de schoen ook minder strak in de wijdte aanvoelen. Als laatste is de zool erg belangrijk. Bij kleine kinderen is het vooral belangrijk dat deze goed buigzaam is. Ook is het handig om te kiezen voor een schoen met antislip profiel. Kinderen rennen en spelen natuurlijk de hele dag door, dus dat is zeker geen overbodig luxe! Nu weet je waar je op moet letten als je een schoen voor je kindje koopt! Neem gerust eens een kijkje in onze webshop met ons ruime assortiment aan kinderschoenen. https://www.amazingkids.nl/merken/happy-horse