Streepjes… deze trend kunnen we al bijna geen trend meer noemen, het is namelijk al zó ingeburgerd! Maar ook dit najaar zien we het weer volop terug in het kinderkledingstraatbeeld. De streepjes zullen waarschijnlijk nooit meer verdwijnen, dus daarom noemen we het een tijdloze trend. Geschiedenis We beginnen met een stukje geschiedenis. De meest bekende streep is natuurlijk de Bretonse streep, maar waar komt de Bretonse streep eigenlijk vandaan? De streepjestrui werd gedragen door de plaatselijke vissers in de Franse streek Bretagne. Vandaar de naam Bretonse streep. De strepen moesten de golven van de zee voorstellen en de zeelieden die overboord vielen, waren goed te zien door middel van hun gestreepte uniform. Jean Paul Gaultier raakte hierdoor geïnspireerd en baseerde zijn gehele eerste collectie op de Bretonse streep. Zo raakte hij bekend en nog steeds is de Bretonse streep niet weg te denken uit de modewereld. We noemen het tegenwoordig ook wel de mariniersstreep. Naast de bekende blauw-witte Bretonse streep zien we de streep dit seizoen in alle kleuren van de regenboog voorbij komen. Van subtiel tot groot, horizontaal en verticaal. Je ziet het in jongens- en meiden kinderkleding! Combineren Streepjes worden vaak gedragen door kinderen op een basic-item zoals een zwarte jeans. Streepjes op streepjes vindt men vaak too much maar print op print is juist superhip tegenwoordig. Je hoeft dan natuurlijk niet volledig all-in te gaan met een streepjesbroek op een streepjestrui, maar denk bijvoorbeeld aan een trui met brede strepen met daaronder een shirtje met mariniersstrepen. Het shirtje komt dan onder de trui uit. Dit staat superstoer! Of denk aan een gestreepte tuinbroek voor meisjes met een shirtje met tijgerprint eronder of een gestreepte pull-over met een legerprint blouse eronder voor jongens… Er zijn heel veel combinaties te maken met kinderkleding die iets minder voor de hand liggend zijn, maar wel superleuk of speels. Dus ga los met die streepjes en hou je vooral niet in! 1. Jurk: Indian Blue IN1502 2. Shirt: Flo FLO1779 3. Shirt: Quapi QP2350 4. Shirt: Name It NM3501 5. Shirt: Z8 ZA1539 6. Maillot: B.Nosy BSY1046 7. Shirt: Tumble 'N Dry TD3746 8. Broek: Name It NM3431