Trends, het woord kom je overal tegen. Maar wat is een trend nou eigenlijk? Het woordenboek zegt het volgende...
trend (de; m; meervoud: trends)
1 ontwikkelingslijn; neiging, richting
2 mode: de nieuwste trends; een trend zetten
In de kledingwereld betekent een trend dat één bepaalde stijl of kledingstuk door een groot deel van de bevolking gedragen wordt. Hetzelfde geldt voor kinderkleding. Nu de betekenis van het woord ‘trend’ misschien iets duidelijker is geworden, hebben wij wat trends in kinderkleding voor jou op een rijtje gezet voor het komende najaar. Losse kraagjes Alle meisjes en jongedames opgelet, want deze trend is voor jullie! Deze trend is naast dat het supermodieus is, ook nog eens heel functioneel. Steeds meer kinderkledingmerken gaan het verkopen, de losse kraagjes. Kijk bijvoorbeeld naar die van Scotch and Soda of Nik & Nik. Dit kinderkledingstuk is ideaal voor de komende herfst en winter. Deze losse kraagjes zijn superhandig voor onder een leuk truitje, waardoor het dan net lijkt alsof je een blouse onder je trui aanhebt. Maar dit is natuurlijk een stuk minder warm! Okergeel In superveel kinderkledingstukken zie je deze kleur terugkomen, zowel in jongens- als in de meisjeskleding! Je ziet bijvoorbeeld deze jongensjas van Tumble ’N Dry of dit hippe vest van Garcia. In de zomerse kinderkleding zie je vaak hele felle kleuren terugkomen en ‘s winters is het vaak wat donkerder. Daarom is okergeel de perfecte kleur om je kast weer een beetje op te vrolijken voor het najaar! Gescheurde of versierde jeans De denim broeken van zowel jongens als meiden worden met het jaar ruiger en grover. Een paar jaar geleden begon kinderkleding ook met deze trend door middel van verschillende kleuren denim in één broek, een verschillende was. Toen kwamen er kleine beschadigingen op de broeken en werden broeken deels gebleekt. En nu worden de gaten en beschadigingen steeds groter. Dit zorgt voor een superstoere look! De broeken van LTB Jeans en de stoere broeken van Vingino hebben dit vaak. Nette trainingsbroeken Sinds kort is de trainingsbroek niet meer alleen geschikt om te dragen tijdens een avondje chillen of sporten. De comfortabele broeken kan je combineren met een netter shirtje, waardoor deze outfit altijd en overal gedragen kan worden. Kinderkledingmerk Indian Blue Jeans gaat onder andere mee met deze trend. Dit is ongetwijfeld de meest comfortabele trend van de afgelopen tijd, vind je niet? Hopelijk ben je nu voorzien van de nieuwste trends en loop je er dit najaar superhip bij!